INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

mekh

vízi közmű

találkozó

Fontos kérdésekről tárgyaltak Budapesten a vízi közmű szabályozó hatóságok vezetői

Fontos kérdésekről tárgyaltak Budapesten a vízi közmű szabályozó hatóságok vezetői

Infostart

Az európai hatóságok egyeztettek a víziközmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár emelkedés hatásairól. Az ukrán víziközmű-szolgáltatásért felelős hatóság megfigyelői státuszú csatlakozásáról is döntöttek.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tartotta az Európai Víziközmű Szabályozók Szervezetének (WAREG) 26. közgyűlését – derül ki a MEKH sajtóközleményéből.

A budapesti találkozón 14 európai szabályozó hatóság képviseltette magát személyesen, de online részt vett az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának delegáltja is.

A tagok egyeztettek a vízi közmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár emelkedés hatásairól, a települési szennyvíz kezeléséról szóló uniós rendelet módosításával kapcsolatban, valamint a tagállami hatóságok által kalkulált vízveszteségi mutatókról. A közgyűlésen WAREG megfigyelői státuszt kapott az ukrán víziközmű-szolgáltatásért felelős hatóság.

Az eseményen a MEKH képviseletében a WAREG alelnöki posztját betöltő Szalóki Szilvia aláírt egy kétoldalú együttműködési megállapodást az albán hatósággal, mely a jövőben kétoldalú egyeztetésekre, közös workshopok és tréningek tartására, valamint tisztviselőcserére is lehetőséget ad.

A WAREG működésének célja, hogy fórumot biztosítson az európai regulátorok együttműködésének, melynek fókuszában a vízi közmű-szolgáltatás szabályozásának összehangolása, a szabályozó hatóságok elméleti megoldásainak és gyakorlati tapasztalatainak, valamint információinak cseréje áll.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018