eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Fontos kérdésekről tárgyaltak Budapesten a vízi közmű szabályozó hatóságok vezetői

Az európai hatóságok egyeztettek a víziközmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár emelkedés hatásairól. Az ukrán víziközmű-szolgáltatásért felelős hatóság megfigyelői státuszú csatlakozásáról is döntöttek.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tartotta az Európai Víziközmű Szabályozók Szervezetének (WAREG) 26. közgyűlését – derül ki a MEKH sajtóközleményéből.

A budapesti találkozón 14 európai szabályozó hatóság képviseltette magát személyesen, de online részt vett az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának delegáltja is.

A tagok egyeztettek a vízi közmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár emelkedés hatásairól, a települési szennyvíz kezeléséról szóló uniós rendelet módosításával kapcsolatban, valamint a tagállami hatóságok által kalkulált vízveszteségi mutatókról. A közgyűlésen WAREG megfigyelői státuszt kapott az ukrán víziközmű-szolgáltatásért felelős hatóság.

Az eseményen a MEKH képviseletében a WAREG alelnöki posztját betöltő Szalóki Szilvia aláírt egy kétoldalú együttműködési megállapodást az albán hatósággal, mely a jövőben kétoldalú egyeztetésekre, közös workshopok és tréningek tartására, valamint tisztviselőcserére is lehetőséget ad.

A WAREG működésének célja, hogy fórumot biztosítson az európai regulátorok együttműködésének, melynek fókuszában a vízi közmű-szolgáltatás szabályozásának összehangolása, a szabályozó hatóságok elméleti megoldásainak és gyakorlati tapasztalatainak, valamint információinak cseréje áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×