eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Forrás: Facebook/ Vass György

Mégsem kap hatmilliós jutalmat Fót polgármestere

Vass György maga vetette le napirendről a javaslatot.

Hathavi illetményét kapta volna meg jutalomként Vass György, Fót polgármestere. A jutalmáról a 12 fős fóti képviselőtestület szavazott volna, ám a tervekkel ellentétben nem tárgyalták a csütörtökön 13 órakor kezdődött ülésén, ugyanis a polgármester levetette a napirendről – tudta meg a hvg.hu.

A polgármester 2021 júniusában már kapott jutalmat a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és a város lakosságának figyelemmel kíséréséért. A mostani pénzösszeget a város nyereséges vezetése miatt tartotta indokoltnak.

A gyűlésen az önkormányzat és intézményeinek dolgozói idén kéthavi jutalmáról is tárgyaltak volna.

Vargha Nóra, független önkormányzati képviselő korábban Népszavának jelezte, elvi okokból sem támogatja polgármesterek jutalmazását, a jelenlegi gazdasági helyzetben azonban „amikor az önkormányzat munkatársai tíz órákat dolgoznak azon, hogy hogyan lehet spórolni, akkor semmilyen helye nincs semmilyen jutalomnak“.

Vass György pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta: a hathavi jutalomból két helyi horgászegyesület, a református és a katolikus egyházat is támogatná. "Egy részét megtartom, természetesen" – hangsúlyozta. Mint mondta, annak nagyon kicsi az esélye, hogy a nemek kerülnének többségbe.

Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón reagált a polgármester hathavi pénzjutalmára vonatkozó kérdésre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: nem méltányos a jutalmazás, de az önkormányzatok autonómok. Szerinte "nem helyes" ez a kérés, és nem is érti, hogy merülhet fel.

A polgármester a bejelentés után a közgyűlés előtti napon már más állásponton volt az őt megillető jutalom kapcsán. Akkor azt nyilatkozta, „Alszom erre egyet, elgondolkodom rajta”, de másnapra már levette a kérdést a napirendről.

Az ATV Híradónak azt mondta,

aki azt mondja, hogy nincs szüksége a mai időben pénzre, az hazudik,

de mint mondta, túlzott volt ez a jutalom. "Akkor, amikor a mi munkatársaimnak egy-egy havit adunk, akkor nekem nincs pofám 6 havit felvenni" – jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×