eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parkolási ellenőr Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hosszú hétvége: változás a budapesti parkolásban

Néhány kivétellel ingyenes lesz.

A négynapos hosszú hétvégén, október 29. és november 1. között nem kell fizetni a parkolásért Budapest parkolási övezeteinek nagy részén – számolt be a Vezess.hu.

Pénteken üzemzárástól szerda üzemkezdetig, azaz reggel 8 óráig (egyes helyeken 8.30-ig) a közterületi parkolás ingyenes.

Bizonyos várakozási övezetek kivételt jelentenek majd, vagyis az alább felsorolt helyeken az ünnepek alatt is fizetni kell a parkolásért:

  • az I. kerületben, a Dísz tér, a Hunyadi János úton (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út (Dísz tér és Lovas utca közötti szakasza), a Szent György utca és a Színház utca;
  • az I. kerületben a Szirtes út 32. és 34. szám alatti terület;
  • a Margitsziget északi fizető parkolója és a szállodák várakozóhelyei;
  • a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor (Pázsit utca és Házmán utca közötti szakasza);
  • a III. kerületben a Flórián tér 18075/13 helyrajzi számú területe.
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×