INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

podmaniczky utca

közlekedés

bkk

Biciklis halad a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.

Alig lehet ráismerni a Podmaniczky utcára

Infostart / MTI

Befejeződött a VI. kerületi Podmaniczky utca Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszának felújítás - közölte a BKK.

A közlemény szerint a BKK márciusban megkezdett saját beruházása eredményeként megújult az útpálya és a járda burkolata, így csendesebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá vált az utca.

Kerékpársávot alakítottak ki mindkét irányban, valamint párhuzamos autóparkolást a korábbi ferde helyett. A Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópontot létesítettek három gyalogátkelőhellyel, és felújították a közvilágítást. Tizenegy új fát ültettek, olyan különleges gödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát. A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában kis teret és szélesebb járdát alakítottak ki, fákat és utcabútorokat telepítettek - sorolták.

A BKK és a fővárosi önkormányzat más beruházásaihoz hasonlóan ebben az esetben is kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, amelyet a taktilis (a síkból kiemelt, nem csak szemmel érzékelhető) figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is segít - tették hozzá.

A felújítás eredményeként javultak a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei, élhetőbb és biztonságosabb lett a Podmaniczky utca a Nagykörút és a Bajcsy-Zsilinszky út között - összegeztek.

A közleményben kitértek a BKK további fejlesztéseire is: a Blaha Lujza tér és a Lánchíd folyamatban lévő felújítása után a budafoki körforgalom-építés, a zuglói Vezér utca, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca, az újpesti Pozsonyi utca és István út rekonstrukciója következik. Szintén tervezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, valamint a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítését.

A közlemény szerint szeptember óta egy folyamatosan frissülő gyűjtőoldalon tették könnyen kereshetővé, átláthatóvá a BKK egyes projektjeiről szóló információkat. Itt a társaság összes érdemi beruházása - jelenleg több mint 130 projekt - megismerhető.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018