eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Biciklis halad a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Alig lehet ráismerni a Podmaniczky utcára

Befejeződött a VI. kerületi Podmaniczky utca Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszának felújítás - közölte a BKK.

A közlemény szerint a BKK márciusban megkezdett saját beruházása eredményeként megújult az útpálya és a járda burkolata, így csendesebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá vált az utca.

Kerékpársávot alakítottak ki mindkét irányban, valamint párhuzamos autóparkolást a korábbi ferde helyett. A Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópontot létesítettek három gyalogátkelőhellyel, és felújították a közvilágítást. Tizenegy új fát ültettek, olyan különleges gödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát. A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában kis teret és szélesebb járdát alakítottak ki, fákat és utcabútorokat telepítettek - sorolták.

A BKK és a fővárosi önkormányzat más beruházásaihoz hasonlóan ebben az esetben is kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, amelyet a taktilis (a síkból kiemelt, nem csak szemmel érzékelhető) figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is segít - tették hozzá.

A felújítás eredményeként javultak a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei, élhetőbb és biztonságosabb lett a Podmaniczky utca a Nagykörút és a Bajcsy-Zsilinszky út között - összegeztek.

A közleményben kitértek a BKK további fejlesztéseire is: a Blaha Lujza tér és a Lánchíd folyamatban lévő felújítása után a budafoki körforgalom-építés, a zuglói Vezér utca, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca, az újpesti Pozsonyi utca és István út rekonstrukciója következik. Szintén tervezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, valamint a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítését.

A közlemény szerint szeptember óta egy folyamatosan frissülő gyűjtőoldalon tették könnyen kereshetővé, átláthatóvá a BKK egyes projektjeiről szóló információkat. Itt a társaság összes érdemi beruházása - jelenleg több mint 130 projekt - megismerhető.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×