eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Két helyről is kaphat rezsitámogatást az, aki jogosult erre

Megemelték az eddigi fővárosi rezsitámogatást, és kibővítették a hozzáférést - mondta az InfoRádiónak Budapest általános főpolgármester-helyettese.

A korábbiakhoz képest jelentősen nagyobb kör számára és nagyobb összegre lehet támogatást kérni a közüzemi számlákhoz, a támogatást a közüzemi számlákon automatikusan jóvá írják, tehát alacsonyabb összeget kell befizetni - mondta az infoRádió kérdésére Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese.

Hozzátette: a támogatás 16 jogcímen igényelhető, például akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak, vagy települési támogatást, és ápolási díjon lévők esetében is jár 48 ezer forintos éves támogatás.

Azok a nyugdíjasok, akiknek nevén van a szolgáltatás és 100 ezer forint alatt van a nyugdíjuk, ők szintén

48 ezer forintos éves támogatásra jogosultak.

A 100 ezer és 170 ezer forint közötti nyugdíjjal rendelkezők, akiknek a nevén van a villanyóra, a gázszolgáltatás, vagy a távhő számla, ők pedig évi 24 ezer forintos támogatásra jogosultak.

A támogatást október 1-jétől lehet igényelni a kerületi önkormányzatok szociális irodáján, illetve a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatain.

Nagyon fontos, hogy ez a támogatás a kerületi önkormányzattól és a fővárostól is megkapható - hívta fel a figyelmet Kiss Ambrus.

Vagyis ha a kerületi önkormányzatnál jogosult valaki a kerület által biztosított támogatásra, akkor ettől még kaphat a fővárosi lakásrezsi programból is, tehát érdemes mind a kettőt igényelni.

A kerületi önkormányzatoknál teljesen eltérő támogatási módok vannak. Egyes kerületekben akár havi 10 ezer forintot is elérhet a támogatás, ebben az esetben még a 48 ezer forintot is jóval meghaladja éves szinten. Más önkormányzatok teherbíró képességüknek megfelelően kisebb támogatást adnak.

A lényeg az, hogy a kerületi támogatás és a fővárosi támogatás tehát egyszerre érvényesíthető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×