eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Horváth Csaba (MSZP) zuglói polgármester sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dúl a baloldali csata Zuglóban, a szocialista polgármester nekiment a DK-nak

Az MSZP polgármestere az ellenzék 2019-es választási ígéretére emlékezteti DK-s alpolgármesterét, Horváth Zsolt szerint viszont a megélhetési válság miatt most nem időszerű a Bosnyák téri „luxusberuházás”.

„Még egy héttel ezelőtt is a támogatásáról biztosította Zugló lakosait és a kerület vezetését a Bosnyák térre tervezett új Városközpont megépítését előkészítő munkában a DK-s alpolgármester, Horváth Zsolt, aki most hirtelen 180 fokos fordulatot vett. A DK politikusának pálfordulása meglepő, ráadásul az általa korábban még támogatott projektet hirtelen luxusberuházásnak tartja” – írja Horváth Csaba, Zugló polgármestere közleményében.

Horváth Zsolt DK-s alpolgármester azt írja, a jelenlegi megélhetési válságban elfogadhatatlan a beruházás: „A Demokratikus Koalíció zuglói önkormányzati képviselői nem szavazzák meg Horváth Csaba előterjesztését a luxusberuházásról. Ehhez csatlakozik a DK fővárosi frakciója is, maximálisan támogatva a zuglói kollégákat. A Bosnyák tér felújítása szükséges lépés lesz a jövőben, de

ahogyan azt a polgármester maga is többször elmondta, ez reálisan évek múlva jöhetne létre, furcsa mód most mégis épp ő sürgeti a beruházást.”

Az MSZP-s polgármester közleményében az áll, ez nem az ő luxusberuházása, harminc éve várat magára a Bosnyák tér rendbetétele. Emlékezetet arra, hogy a

2019-es önkormányzati választás során közös ellenzéki választási ígéreteink zászlóshajója volt a Bosnyák tér rendbetétele.

Kiemeli a projekt keretében épülő szakrendelőt mint nyilvánvalóan nem luxusberuházást.

„Ráadásul amennyiben a DK nem támogatja, hogy folytatódjon az előkészítő munka, a fővárossal közös koncepció kidolgozása, akkor már idén 400 millió forint közvetlen kárt okoznak a zuglóiaknak. Ezt, a kormánytól a Bosnyák téri szakrendelő megvalósítására már a számlánkra utalt forrást, vissza kellene ugyanis még idén fizetnünk” – írja a polgármester.

Azt írja, szakmai érvet nem tud a DK felhozni a beruházás ellen, ráadásul megtévesztik az embereket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×