eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Kutatás: így áll itthon az árnyékkormány támogatottsága

Nem változott döntő mértékben az árnyékkormány megítélése az elmúlt időszakban a Századvég októberi felmérése szerint.

A Századvég októberben kutatást végzett az árnyékkormány népszerűségéről. Ennek alapján a magyarok közel háromnegyede, vagyis 71 százaléka inkább kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányról. A testületről pozitívan nyilatkozók aránya 22 százalékra tehető – derül ki a Századvég közleményéből.

A kutatásban megállapították, hogy az árnyékkormány több megalakítása politikai kudarc: az új politikai alternatíva hitelességéről és kormányzóképességükről nem tudták meggyőzni a magyarok döntő többségét. A Századvég azt írja, "a baloldali árnyékkormány mögül nem pusztán a választók formális felhatalmazása, hanem a lakosság szimpátiája és bizalma is hiányzik".

A Demokratikus Koalíció figyelemfelhívása

Bár a felmérés szerint az árnyékkormány felállása nem hozott áttörést, a Demokratikus Koalíció kifejezte nemtetszését a kormány válságkezelésével kapcsolatban. Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, alelnöke sajtóközleményben azt írja, "Ugyan péntek reggel még az infláció felezéséről beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádióban, a valóság köszönőviszonyban sincsen ezzel. Szakértők előrejelzése szerint az ideinél is nagyobb infláció várható jövőre éves átlagban, januárban 25 százalékra gyorsulhat a pénzromlás."

Emellett felhívta a figyelmet: "rádiós beszédek helyett érdemi válságkezelésre lett volna szükség, de már hónapokkal ezelőtt, a kormány viszont erre is alkalmatlan, és amíg Orbán marad, addig marad velünk a válság is" – írták.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×