INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

eu

támogatás

menekült

ukrajna

Ukrajnából elmenekült emberek buszra szállnak a szlovák-ukrán határátkelőnél a szlovákiai Felsőnémetiben 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.

Kilencmilliárd uniós forintot kap az ország a menekültek fogadására

Infostart

Az Európai Unió Bizottsága 21,1 millió euró támogatást biztosított Magyarország számára az Ukrajnából menekülők ellátásával kapcsolatos feladatok végrehajtásából fakadó többletterhek csökkentésére.

Magyarország 2022. február 24-ét követően már több mint 900 ezer menekülőt fogadott Ukrajnából.

Az Európai Bizottság még május 18-án határozatot hozott az Ukrajnából érkezők tömeges beáramlása által leginkább érintett tagállamok (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Csehország) támogatására a 2021-2027. pénzügyi időszak Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) és a Határigazgatási és Vízumpolitikai Eszköz (HAVE) forrásainak keretéből.

A források tagállamok közötti elosztása során a tagállamba érkező Ukrajnából menekülők, valamint az Ukrajnával határos határszakaszok forgalmának március 31-i statisztikai adatait vették figyelembe. Az MMIA forrásaiból 9,6 millió euró (mintegy négymilliárd forint), a HAVE forrásainak keretéből 11,5 millió euró (4,8 milliárd forint) összeggel járul hozzá a bizottság az Ukrajnából menekülőkkel kapcsolatos, 2022. február 24. és 2022. augusztus 23. között felmerült magyar kiadásokhoz – közölte a Belügyminisztérium.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018