eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Shards of car glass on the asphalt road.
Nyitókép: Berezko/Getty Images

Centikkel a becsapódás előtt eszméltek a sofőrök, meg is lett a baj – videó

A szeptemberi hónap sem telt el úgy, hogy a Magyar Közút kezelésében lévő 291 kilométernyi gyorsforgalmi úton ne törték volna össze munkaterületeket védő energiaelnyelővel felszerelt munkagépeket az autósok.

A dunakeszi és a szigetszentmiklósi mérnökség területén is történt egy-egy hasonló eset az elmúlt hetekben – adta hírül a társaság az Instagram oldalán.

Mint olvasható, mindkét helyszínen a forgalomterelést – ahogy kell – jóval előre jelezték a digitális kijelzőkön, 2 helyszínen előjelző autók is kint voltak és magán a munkaterület kezdetén lévő, energiaelnyelővel felszerelt hatalmas narancssárga színű teherautókon is volt jól látható főjelző.

A második, nagytarcsai csomópont előtt történt esetnél ráadásul mindössze 70 másodperce állt be a belső sávba az energiaelnyelővel felszerelt teherautó, hogy a terelést kiépíthessék a szakembereink, amikor belementek.

A közútkezelő által közzétett felvételeken jól látszik, hogy az autósok döntő többsége időben és megfelelően sorolt be, de a két balesetező sofőr szinte csak centikkel a becsapódás előtt vette észre a gépeiket.

A hasonló esetek miatt kérik, hogy minden sofőr a vezetésre, a forgalomra koncentráljon, figyeljétek az előrejelzéseket, azokat vegyétek komolyan, soroljatok be időben és a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal közlekedjenek, nemcsak maguk, hanem a többi autós és a Magyar Közút munkatársai biztonsága érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×