eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnőtt intenzív osztálya 2019. szeptember 26-án. A magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés, ennek jegyében 4,5 milliárd forint keretösszegben szereztek be 722 altató- és lélegeztetőgépet. A készülékekből 18 jutott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe 130 millió forint értékben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hónapokkal ezelőtt lefoglalták az időpontot, most megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

A gyermekkardiológia megszűnése miatt a családoknak a Soprontól 96 kilométerre lévő győri kórházban kell ismételten vizsgálatra időpontot foglalni.

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Ennek hiányában Győrben kell új időpontot kérniük azoknak a családoknak, amik eddig hónapokat vártak a vizsgálatra, írja a Telex. Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint a rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot.

A portálnak egy soproni család számolt be arról, hogy tavasz óta próbáltak a három éves gyermeküknek időpontot szerezni a helyi gyermekkardiológia szakrendelésre. Szeptemberre kaptak időpontot, azonban augusztus 31-én egy levélben azt írták, hogy augusztus 27-től megszűnik Sopronban a gyermekkardiológiai rendelés, ezért a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba kell időpontot kérniük.

A rendelés megszűnése komoly felzúdulást keltett a szülők körében, ugyanis Győrbe különösen nehéz időpontot szerezni, egyes helyeken pedig 2022-re elfogyott minden lehetőség, és többen méltánytalannak találják a hosszú utazást.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt írta: a sürgős esetek 1-2 nap, az enyhébbek vagy a kontrollvizsgálatok pedig néhány hónap előjegyzési idővel érhetők el, és kérhető utazási költségtérítés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×