eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Siófoki helyzetkép: sok a nyaraló, de...

Egyelőre nem tudni, milyen kihasználtságúak lesznek a siófoki strandok, de az eddigiekhez képest nem csupán a német turisták fordulnak meg a legforgalmasabb helyeken.

A balatoni strandok látogatottsága értelemszerűen időjárásfüggő: ha jó idő van és melegszik a tó vize, nagyon sokan jönnek, ha viharos idő van, akkor pedig nem, illetve ez sem teljesen igaz – kezdte az InfoRádiónak nyilatkozva a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója.

Mint mondta, rossz időben ugyanis díjmentessé teszik a strandjaikat, tehát a víz látványa megmarad, a vendégek pedig igénybe vehetik a strand területén lévő szolgáltatásokat. Nagy Viktória példaként említette a vendéglátóegységeket, játszótereket, illetve a különféle vízi sporteszközöket (vízibicikli, vízi ugrálóvár, stb.) kínáló szolgáltatásokat, amik olyan atrakciók, amik egy szabadstrandi szakaszon nem adottak a nyaralók számára.

A főszezon forgalmát illetően nagyon vegyes a kép – tette hozzá az értékesítési igazgatójátó –, egy július végi szombaton akár 5600 fő is válthat belépőt a Siófoki Nagystrandra. Megjegyezte, a strand reggel 7-től este 8 óráig fizetős, majd egy nagy szórakoztatóparkká „változik”, benne Közép-Európa egyik legmagasabb óriáskerekével és a Siófok Plázzsal, ahol rengeteg koncertet és egyéb programot kínálnak.

Nagy Viktória arra is kitért, hogy a korábbiakhoz képest más lett a desztináció, ahonnan a külföldi vendégek érkeznek. Régebben a nemetek voltak többségben, most viszont inkább a szlovákok, lengyelek és ukránok. Összességében 20 százalék körüli a külföldi vendégek aránya – mondta. „Sokan vannak Siófokon, ami a strandok tekintetében azért mégis időjárásfüggő” – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×