eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/Gajdos Milán

Második világháborús bombát találtak a fővárosban - fotók

A 120 kilogrammos bomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel rendelkezett.

Második világháborús légibombára bukkantak a csepeli szabadkikötőnél, a Szikratávíró utcában - közölte kedden késő délelőtt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán elmondása szerint a bomba hatástalanítását a helyszínen kezdték meg, a munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben kiürítették és lezárták.

A 120 kilogrammos bomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel rendelkezett, így elszállítása előtt hatástalanítani kellett. Ez meg is történt, az orr- és fenékgyújtó szerkezetet eltávolították. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték, hogy később megsemmisítsék.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×