eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kaiser Ede bilincsben. Két évvel mérsékelte, tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárás, s így jogerőssé vált, hogy nem róható terhére a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás. A bíróság ítéletével mérsékelte a perújítási eljárás során kiszabott, 18 évben meghatározott fegyházbüntetés mértékét, ugyanakkor kizárta Kaiser Edét a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Videó: akcióban a lefülelt táskarabló banda

Egymás után négy nőt is megtámadott a három elkövető. Szerencsére hamar elkapták őket.

A négy áldozat közül hármat Budapesten, a negyediket pedig Szlovákiában támadták meg a rablók – olvasható az ügyészég közleményében. A cél minden esetben a táskáik megszerzése volt.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 33, egy 36 és egy 19 éves férfi – tavaly január 18-án személygépkocsival érkeztek vidékről Budapestre azzal a céllal, hogy szórakozzanak. A pénzük azonban hamar elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy bűncselekmény útján fognak értékekhez jutni oly módon, hogy

az utcán egyedül tartózkodó nőket támadnak meg és elveszik az áldozatok táskáját.

A gépkocsit minden esetben a 33 éves férfi vezette, a támadásokat pedig ténylegesen vagy a 36 éves vagy a 19 éves férfi követte el. A táskák megszerzése után együtt, autóval menekültek el a helyszínekről. A megszerzett értékeket ezután elosztották egymás között.

Az első támadás 2021. január 18-án a kora esti órákban történt. A vádlottak a VII. kerület, Péterfy Sándor utcában figyeltek fel egy egyedül sétáló nőre. Lassítottak, majd a 36 éves férfi kiszállt az autóból és hátulról, futva közelítette meg a sértettet. Amikor utolérte a nőt, a vállán lévő táskáját megragadta és nagy erővel megrántotta. A sértett erősen szorította a táskáját, ezért a vádlott egy darabig még azzal együtt húzta maga után a nőt, majd végül kitépte a kezéből táskát és az autóhoz futott, ahonnan társaival együtt elmenekült. A sértett táskájában csaknem 40 ezer forint értékben készpénz, mobiltelefon, karóra, valamint a sértett személyes okmányai voltak.

A vádlottak pár órával később, másnap hajnalban

a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren hasonló módon követtek el bűncselekményt.

Ekkor ketten szaladtak oda egy egyedül sétáló nőhöz, majd egyikük nagy erővel lerántotta a válláról a táskát, amelynek hatására a sértett az úttestre esett. A támadók az autóban várakozó társukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett táskájában ezer forint készpénz és személyes tárgyak voltak.

Az elkövetők a vád szerint még ugyanazon a napon, hasonló módszerrel,

további két bűncselekményt követtek el, egyet a XIII. kerületben, a másikat pedig Szlovákiában, Losonc településen.

Az egyik esetben 36 ezer forint készpénzt raboltak, a másik nőtől pedig mintegy 180 ezer forintnak megfelelő értékben zsákmányoltak értékeket.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren elkövetett rablás és menekülés látható. A videót az ügyészség a honlapján is közzétette.

A vádhatóság a bíróságtól fegyházbüntetés és pénzbírság kiszabását kéri az elkövetőkre.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×