eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett 7+ üléses hétvége elnevezésű rendezvény a Magyar Vasúttörténeti Park Orient-csarnokában 2019. április 27-én. A bemutatón tizenhárom autómárka hét- vagy többszemélyes családi autóját láthatták az érdeklődők.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Jó hír az autóra vágyó nagycsaládosoknak

A kormány ugyan elvont 3 milliárd forintot a keretből, de ez nem lassítja a nagycsaládosok autóvásárlási programját.

A Magyar Közlönyben egy hete jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint 3 milliárd forinttal csökkentik a nagycsaládosok autóvásárlását támogató keretet.

Az elvonás azonban semmit sem változtat a programon, a támogatási igényeket továbbra is az idei év utolsó napjáig lehet benyújtani – írja a vg.hu. A portál szerint mindez úgy lehetséges, hogy az új autókra 1-1,5 évet kell amúgy is várni, ezért valószínűleg feleslegesen sok pénzt különítettek el erre a célra.

Az érvényes kérelmeket a Magyar Államkincstár nem is utasíthatja el

forráshiányra hivatkozva, és akivel egyszer megkötötték a támogatási szerződést, annak ki is kell fizetni a hozzájárulást.

A vg.hu szerint még mindig komoly az érdeklődés a 2019-ben indult program iránt. Novák Katalin akkori miniszter tavaly arról beszélt, hogy már 34 ezren éltek a lehetőséggel. A nagycsaládosok, új autó vásárláshoz legfeljebb két és fél millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak.

Azonban a vg. hu felhívja a figyelmet arra is, hogy a családi, vagy elektromos autók tulajdonosai jobb, ha az első három évben nagyon vigyáznak a gépjárműveikre. Ugyanis lopás, vagy töréskár esetén a biztosító először a vásárláshoz támogatást adó magyar államot kártalanítja.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×