eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Nyitókép: Kétfarkú Kutya Párt/Facebook

Napról napra elfoglalnák az Erzsébet hidat a kutyapártosok

Folytatódott csütörtökön a kisadózó vállalkozók tételes adózásáról (kata) szóló törvénymódosítás elleni tüntetés Budapesten. Az Erzsébet hídi demonstrációt a Kétfarkú Kutya Párt szervezte. A forgalom végül csak péntek hajnalban indult meg a hídon.

Csütörtökön is tüntetést tartottak a fővárosban, ahol ismét az Országgyűlés által kedden elfogadott kisadózó vállalkozások tételes adózásáról (kata) szóló törvénymódosítás ellen demonstráltak a résztvevők. A döntés miatt már kedd délelőtt megindultak a tüntetések Budapesten. A Momentum szerda délutánra tervezett tiltakozást, amelyre több ezren jelezték részvételi szándékukat – emlékeztet az Index.

Csütörtök délutánra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szervezett hídfoglaló pikniket. Az eseményen Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, valamint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt is beszédet mondott.

Előbbi arról beszélt, hogy az MKKP tervei szerint mindennap elfoglalná a hidat, és addig tartanak tiltakozást a hídon, amíg a kormány le nem mond. Márki-Zay Péter beszédében úgy fogalmazott: „a Fidesznek száz nap kellett, hogy bebizonyítsa, hogy minden szava hazugság volt. (…) Ha nem unjátok meg, és nem mentek haza, akkor megfutamodik a hatalom” – tette hozzá.

Előállítások, sokkoló

Az Index helyszíni tudósítójának beszámolója szerint az Erzsébet hídon „fesztiválhangulat” alakult ki, ahol a résztvevők piknikeztek, söröztek, de többen különböző graffitiket is fújtak az aszfaltra. Utóbbi miatt a rendőrség több embert is előállítottak. A rendőrség tájékoztatásából az is kiderült, hogy elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint este háromnegyed 10 óra környékén egy szemetest dobott az egyik rendőrautóra, ami emiatt megrongálódott.

A lap mások mellett hozzáteszi, hogy fél 12-re a hangulat megnyugodott, a tüntetők közül viszont ekkorra már egyre többen elkezdtek hazaindulni. A rendőrség közlése szerint hajnali 1 óra után még felszólították a helyszínen maradt résztvevőket, hogy hagyják el az úttestet. A forgalom végül negyed 3 körül indult meg az Erzsébet hídon.

Mindeközben a Margit hídon elektromos sokkolót is bevetettek az oszlatást végző rendőrök több tüntető ellen hajnalban. Az egyik ilyen esetről egy videó is megjelent a TikTokon – szúra ki a 24.hu, ami az eset miatt megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályát. A BRFK válaszában elismerte, hogy a sokkolót valóban bevetették, de mint fogalmaztak, „sérülést és kárt nem okoztak vele”.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×