eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Erzsébet híd: a rendőrség előállított egy demonstrálót

A csütörtök esti rendezvényről előállított a rendőrség egy résztvevőt.

A rendőrök az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő egy férfit a gyűlés helyszínéről, aki az arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot - olvasható a police.hu oldalon.

Korábban a rendőrség azt közölte, hogy "a gyűlés résztvevői az Erzsébet híd valamennyi sávját elfoglalják. A rendőrök a forgalmat a Budai és a Pesti oldalról is elterelik."

Később a rendőrök igazoltatni kezdték azokat, akik az Erzsébet hídon az úttestet festékszóró palackokkal fújták össze.

Teljes szélességében lezárta az Erzsébet hidat a pesti hídfőnél több száz, az új kata-törvény ellen tüntető ember csütörtök kora este. A demonstrációt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szervezte - írja az MTI.

Az MKKP Túlórázni jöttünk! bridge office & piknik hídfoglaló túlórázás az Erzsébet híd pesti hídfőjénél címmel hirdette meg rendezvényt.

Az MKKP szimpatizánsai által "buliszekérnek" nevezett nagy méretű utánfutót, amelyről a többi között zenét is játszanak, a belső forgalmi sávokra húzták.

A szónokok jellemzően a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) friss módosításának őket érintő, negatív következményeiről beszéltek - olvasható a Távirati Iroda tudósításában. A "buliszekér" előtt asztalokat és padokat is felállítottak, ahol grillezett ételeket és sört is osztottak a résztvevőknek.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke, az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje is felszólalt, és arról beszélt: a kormánynak mintegy száz nap kellett ahhoz, hogy bebizonyítsa, "minden kampányállítása hazugság volt".

A 17.30-kor kezdődött tüntetés este 9 óráig békésen zajlott. Több demonstráló ugyanakkor festékszóróval üzeneteket írt a híd aszfaltjára. Közülük többeket a rendőrök igazoltattak.

Előzmények:

Kedden az Országgyűlés elfogadta a kormány törvényjavaslatát, amely a kata-törvény módosítására vonatkozott.

A javaslat benyújtása is nagy tiltakozást eredményezett, már kedd délelőtt demonstrációk voltak Budapesten.

A Momentum szerda délután tüntetést szervezett. A tüntetők egy ideig az Oktogont foglalták el, majd az Erzsébet hídon át a Várkert Bazár felé indultak, ahonnan a Lánchíd felé vonultak. Korábban a Margit hídon is megbénult a közlekedés.

A Kétfarkú Kutyapárt csütörtök estére az Erzsébet hídhoz hirdetett hídfoglaló pikniket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×