eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Erzsébet híd: a rendőrség előállított egy demonstrálót

A csütörtök esti rendezvényről előállított a rendőrség egy résztvevőt.

A rendőrök az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő egy férfit a gyűlés helyszínéről, aki az arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot - olvasható a police.hu oldalon.

Korábban a rendőrség azt közölte, hogy "a gyűlés résztvevői az Erzsébet híd valamennyi sávját elfoglalják. A rendőrök a forgalmat a Budai és a Pesti oldalról is elterelik."

Később a rendőrök igazoltatni kezdték azokat, akik az Erzsébet hídon az úttestet festékszóró palackokkal fújták össze.

Teljes szélességében lezárta az Erzsébet hidat a pesti hídfőnél több száz, az új kata-törvény ellen tüntető ember csütörtök kora este. A demonstrációt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szervezte - írja az MTI.

Az MKKP Túlórázni jöttünk! bridge office & piknik hídfoglaló túlórázás az Erzsébet híd pesti hídfőjénél címmel hirdette meg rendezvényt.

Az MKKP szimpatizánsai által "buliszekérnek" nevezett nagy méretű utánfutót, amelyről a többi között zenét is játszanak, a belső forgalmi sávokra húzták.

A szónokok jellemzően a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) friss módosításának őket érintő, negatív következményeiről beszéltek - olvasható a Távirati Iroda tudósításában. A "buliszekér" előtt asztalokat és padokat is felállítottak, ahol grillezett ételeket és sört is osztottak a résztvevőknek.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke, az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje is felszólalt, és arról beszélt: a kormánynak mintegy száz nap kellett ahhoz, hogy bebizonyítsa, "minden kampányállítása hazugság volt".

A 17.30-kor kezdődött tüntetés este 9 óráig békésen zajlott. Több demonstráló ugyanakkor festékszóróval üzeneteket írt a híd aszfaltjára. Közülük többeket a rendőrök igazoltattak.

Előzmények:

Kedden az Országgyűlés elfogadta a kormány törvényjavaslatát, amely a kata-törvény módosítására vonatkozott.

A javaslat benyújtása is nagy tiltakozást eredményezett, már kedd délelőtt demonstrációk voltak Budapesten.

A Momentum szerda délután tüntetést szervezett. A tüntetők egy ideig az Oktogont foglalták el, majd az Erzsébet hídon át a Várkert Bazár felé indultak, ahonnan a Lánchíd felé vonultak. Korábban a Margit hídon is megbénult a közlekedés.

A Kétfarkú Kutyapárt csütörtök estére az Erzsébet hídhoz hirdetett hídfoglaló pikniket.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×