eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Police.hu

Kata-tüntetés: „kalandosan” telt a kutyapártos vezetők éjszakája – videó

Először kattant a bilincs.

A Budapest, V. kerület, Kossuth térre 2022. július 13-án 18 órától bejelentett gyűléssel összefüggésben rendőri intézkedés nem történt. A gyűlés befejezését követően demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést – olvasható a Police.hu-n.

Felhívják a figyelmet, hogy bár a rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, de ez nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros legforgalmasabb közlekedési útvonalainak órákra történő teljes megbénítása jelent. A jogsértések miatt az alábbi intézkedésekre került sor:

  • A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három emberrel szemben, akik kerékpárral és gyalogosan akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében.
  • Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást. Ugyanitt egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő.
  • Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség gyanúja miatt fogtak el.
  • Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, míg a nő ellen szabálysértési eljárás indult.
  • A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítást követően sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára

– zárul a hatósági közlés.

A fentiek kapcsán a 444.hu azt írja, hogy Ferencváros alpolgármesterét, Döme Zsuzsannát, a Kutyapárt társelnökét csütörtök reggel 9-kor engedték ki az I. kerületi rendőrkapitányságról. A politikust hajnali fél 1 körül fogták le és bilincselték meg a rendőrök az Erzsébet híd budai hídfőjénél, mivel a hatóság szerint akadályozta az intézkedést a Kutyapárt másik elnöke, Kovács Gergővel szemben.

A lapnak sikerült elérnie Döme Zsuzsannát, aki elmondta, hogy hajnalban Buda irányából egy csapat rendőr érkezett, akik az úttestről a járdára terelték őket. Kovács Gergőt azért fogták el a helyszínen, mert állításuk szerint a járdáról visszalépett az úttestre – tette hozzá. Amikor látta, hogy lefogják, igyekezett a párttársa közelébe jutni, és megtudni, milyen jogcímen intézkednek ellene, amit az egyenruhások megakadályoztak, és végül őt is megbilincselték és autóba rakták, ami közben a cipője elszakadt – idézte föl.

A politikusnő beszámolója szerint az autóban folytatódott a szóváltás a rendőrökkel; azt próbálta megtudni, milyen jogcímen intézkedtek ellen, miközben egyik kezét sikerült kiszabadítania a bilincsből.

„Először voltam életemben megbilincselve, nagyon büszke vagyok rá, hogy rögtön ki is szabadultam”

– fogalmazott a 444.hu-nak. De elmondása szerint úgy üvöltött vele az autót vezető rendőr, hogy inkább visszadugta a kezét a bilincsbe.

A kutyapártosokat az V. kerületi kapitányságra vitték, ahol külön-külön fogdába rakták őket, majd hajnalban átvitték őket az I. kerületbe, ahol már a fogdán kívül várakozhattak. Döme Zsuzsanna ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket. Kovács Gergőt szintén kiengedték, nála az elfogását követően kisebb mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×