eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Eltűnt két, úszni indult turista Görögországban

Három férfi döntött úgy, hogy a szél ellenére úszni megy - csak egyikük került elő. A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.

Két turista eltűnt, miután erős szél és magas hullámok közepette úszni mentek a görögországi Halkidikí-félszigetnél - közölte vasárnap a helyi parti őrség szóvivője. A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek - mondta a szóvivő az állami rádiónak.

Az egyik férfit szombaton kimentették, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek segítették a térségben.

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.

  • Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigetekről áradásokról érkeztek jelentések, ahol autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá.
  • Szkíroszon földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni, és két hidat is elmosott a víz - jelentette az állami rádió.
  • Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap enyhülni fognak az időjárási körülmények.

Az esőzéseket az ország számos részén üdvözölték, mivel a hosszan tartó forró és száraz időszakot követően így most csökkent az erdőtüzek veszélye. Csütörtökön a tűzoltóság arról számolt be, hogy hét nap alatt 378 erdőtűz keletkezett.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×