eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Forrás: Facebook/Papp László

Körbeért a debreceni kiskörút

Elkészült a Debrecen belvárosát elkerülő nyugati kiskörút harmadik üteme, ezzel immár a teljes, két kilométer hosszú utat birtokba vehetik a közlekedők – hangzott el az útszakasz átadásakor.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere emlékeztetett rá, hogy már az 1930-as években tervezték a város főutcájával párhuzamos, azt tehermentesítő kiskörutat, amely mára valósult meg. A polgármester Facebook-posztjában több fotót is megosztott az új út átadásáról.

Hosszú folyamat eredménye a beruházás:

  • az első szakasz 2012-ben,
  • a második 2015-ben,
  • a harmadik, 419 méteres szakasz pedig mostanra készült el

– ismertette.

Hozzátette: a munkálatok 1,6 milliárd forintba kerültek, amelyhez az önkormányzat 230 millió forint saját erőt biztosított. A hosszú előkészítés során további egymilliárd forintot költöttek kisajátításokra – mondta Papp László.

A 2x3 sávos körúton buszsávokat és kerékpárutakat is kialakították, illetve 163 új fát ültettek - hangoztatta.

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, akinek polgármestersége idején kezdődött a beruházás, a miniszterelnökök körútjának nevezte az utat, amelynek három szakaszát

  • gróf Tisza Istvánról,
  • Nagy Imréről és
  • Antall Józsefről

nevezték el.

Közölte: az elmúlt 24 év stabil debreceni városvezetése eredményeként valósulhatnak meg ilyen nagy léptékű beruházások, mint a nyugati kiskörút, korábban a 2-es villamos, illetve a belváros sétálóövezetté alakítása.

Papp Csaba fideszes önkormányzati képviselő felidézte, hogy választőkörzetében az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek. Példaként említette a 2-es villamosvonal megépítését, a Pesti utca hatsávossá alakítását és a nyugati kiskörút megépítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×