eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főépületében 2022. január 11-én. Müller Cecília elmondta, hogy mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Újabb területen törölték el itthon a maszkviselési kötelezettséget

Müller Cecília a hőségriadó miatt enyhített a szabályokon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordult a 444.hu, hogy megkérdezze, felfüggesztették-e maszkviselési kötelezettséget a szociális intézményekben. Müller Cecília hivatala azt a választ küldte, hogy "igen".

Mint írták, "a június 30-ai határozat alapján a nyári időjárás kockázataiból fakadóan a maszk okozta légzési nehezítettség és az elrendelt hőségriadó figyelembe vételével gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárral történt egyeztetést követően a szociális intézmények vonatkozásában a maszkviselési kötelezettség felfüggesztése mellett döntött az országos tisztifőorvos”.

A múlt héten jelentősen megugrott a regisztrált Covid-fertőzöttek száma. Ráadásul sokan nem is gyanakodnak arra, hogy a torokfájásukat koronavírus okozza, hiszen nyár van, amikor eddig nem volt „szezon”, pedig érdemes gyanakodni és tesztelni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×