eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szabadulna a főváros a rezsihelyzetből

Készül erre egy rövid és egy közép távú program.

Intézkedési csomagokat dolgoz ki az energiaköltségek kezelésére a városvezetés a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégekkel.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta: a városvezetés a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégekkel tárgyalt a Városházán "a rezsiválság pusztító hatásainak mérsékléséről és az energiahatékony város megteremtéséről".

Az egyeztetésen megállapodtak abban, hogy kidolgoznak egy rövid és egy középtávú intézkedési csomagot, hogy mérsékeljék "az energiaválság és a kormány káros intézkedéseinek a fővárost érintő hatásait".

Céljuk, hogy növeljék a főváros energiatermelési képességét és csökkentsék a fogyasztást - ismertette a Főpolgármesteri Hivatal.

Azt írták: a kormány legutóbbi bejelentése szerint a rezsicsökkentés jelenlegi formájának megszüntetése olyan közszolgáltatásokat is érint, amelyeket nem leépíteni, hanem fejleszteni kell, és amelyeket a főváros fejleszteni is fog.

Véleményük szerint az energiaköltségek növekedése több mint pénzügyi, fenntarthatósági kérdés is, ezért sürgős lépésekre van szükség a károk felméréséért és minimalizálásáért.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×