eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Szabadlábra helyezik a csengeri „örökösnőt”

Letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet, ezért pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát – értesült a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól.

A napilap a többi között felidézi, hogy P. Máriát 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba. Ügyészségi vádak szerint 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, amivel húsz sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amiből csak néhány millió térült meg.

A 2018 márciusában még Sz. Gáborné néven ismert csengeri örökösnő akkor tett szert meglehetős hírnévre, amikor a Magyar Nemzet cikksorozatban hozott nyilvánosságra néhány, közjegyző által hitelesített szerződést, amely közte és Kósa Lajos között köttetett egy gigantikus örökségről. A lap szerint Kósa Lajos még 2013. január végén a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként arra vállalkozott magánjogi szerződésbe foglaltan, hogy több mint 4,3 milliárd euróért államkötvényt vásárol P. Mária képviseletében.

Az 1300 milliárd forintnyi összeg P. Mária öröksége lett volna. Ha lett volna örökség.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×