INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

csengeri örökösnő

kósa lajos

szabadlábra helyezés

Szabadlábra helyezik a csengeri „örökösnőt”

Szabadlábra helyezik a csengeri „örökösnőt”

Infostart

Letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet, ezért pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát – értesült a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól.

A napilap a többi között felidézi, hogy P. Máriát 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba. Ügyészségi vádak szerint 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, amivel húsz sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amiből csak néhány millió térült meg.

A 2018 márciusában még Sz. Gáborné néven ismert csengeri örökösnő akkor tett szert meglehetős hírnévre, amikor a Magyar Nemzet cikksorozatban hozott nyilvánosságra néhány, közjegyző által hitelesített szerződést, amely közte és Kósa Lajos között köttetett egy gigantikus örökségről. A lap szerint Kósa Lajos még 2013. január végén a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként arra vállalkozott magánjogi szerződésbe foglaltan, hogy több mint 4,3 milliárd euróért államkötvényt vásárol P. Mária képviseletében.

Az 1300 milliárd forintnyi összeg P. Mária öröksége lett volna. Ha lett volna örökség.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018