eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ismertetik az extraprofitról hozott döntés részleteit – Kormányinfó élőben az Infostarton

Csütörtök délután fél 3-kor kezdődik az esemény.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tart csütörtök délután 14.30-as kezdettel. A nemrégiben bevezetett rendelkezés szerint a tájékoztató legfeljebb kétórás lehet, ehhez hűen várhatóan fél 5-ig tart majd.

A Kormányinfót az Infostart élőben követi.

A fő téma vélhetően a kormány friss döntése lesz: rezsivédelmi alapot és honvédelmi alapot hoznak létre, innen fizetik a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Erről az idénre és jövőre tervezett intézkedésről annyit tudni, hogy kötelezik a bankokat, biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extra profitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Délután több részlet kiderülhet.

Arról, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter mivel indokolta az intézkedést a Bankszövetség elnökségének, itt írtunk.

Az ellenzéki pártok reakcióit itt gyűjtöttük össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×