eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Így fog működni péntektől a tankolás - újabb tudnivalók az árakról, a forgalmiról

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtöki háttérbeszélgetésen osztott meg további részleteket a Kormányinfón bejelentett szabályról, mely szerint csak magyar rendszámú autóknak jár majd árstopos üzemanyag.

Megindokolta, miért volt fontos, hogy ilyen hirtelen, már másnaptól (péntek) lépjen életbe a szabályozás: el akarták kerülni, hogy felhalmozás induljon be, ha ugyanis több nap lett volna a bevezetésig, akkor erre minden bizonnyal sor került volna a külföldiek részéről - írta a Portfolio.

Kiderült az is, hogy miként tüntetik fel az árakat - kérdés volt ugyanis, hogy honnan fogja tudni egy külföldi, hogy rá milyen árak vonatkoznak. A megoldás:

  • a totemoszlopoknál, az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni.
  • Ám amikor az autós a kúton odaáll az oszlophoz tankolni, már a magas (nem ársapkás, hanem piaci) árat fogja látni.

Így a magyarok tankolás közben más árat fognak látni, de a fizetésnél a számlát 480 forintos árra fogják kiállítani, ha ársapkás üzemanyagot tankoltak.

Rogán Antal szerint a magyar rendszámú autós rendszámát tudja ellenőrizni a benzinkutas, amennyiben viszont nem, és szükséges, akkor a forgalmi engedély felmutatásával tudja igazolni, hogy az autó magyar bejegyzésű vagy sem.

Emellett a tárcavezető közölte, hogy hirdetményt is el kell helyezni, hogy a fogyasztó megtudhassa, a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani.

Mindent kétséget kizáróan vitánk lesz erről az EU-val - válaszolta egy kérdésre Rogán Antal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×