eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az 59-es villamosjáraton közlekedő, Tatra típusú szerelvényeken a kocsik végében kialakított kerékpárszállításra szolgáló helyre teszi biciklijét egy férfi Budapesten, a XII. kerületi Kiss Ferenc téren 2013. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb BKK-járaton szállítható kerékpár

A Hegyvidéken bővül a lehetőség.

Két hegyvidéki vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: szombattól a Kútvölgyi út térségét kiszolgáló 155-ös és 156-os buszokra biciklivel is fel lehet szállni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A BKK közölte: egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt buszokat külön piktogram is jelzi.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasaitól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet - írták.

A kommüniké szerint a járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ilyenkor meg kell várni a következő autóbuszt.

A BKK járatain kerékpárt szállítani egy külön vonaljegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. Hétvégenként azonban minden utas díjmentesen szállíthat kerékpárt az arra kijelölt vonalakon - írták.

A kisméretű, legfeljebb 41 centiméter külső kerékátmérőjű kerékpár, valamint a roller, továbbá mérethatár nélkül az összecsukott kerékpár továbbra is díjtalanul, minden járaton kézipoggyászként szállítható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×