eur:
389.63
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Völner-Schadl-ügy: három embert kiengedtek

Hárman maradtak letartóztatásban, az egyikük Schadl György.

Három ember esetében megszüntették a letartóztatást Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar vezetőjének ügyében – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség rtl.hu-nak küldött tájékoztatásából.

A Völner-Schadl-ügyben összesen három személy van letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A legutóbbi tájékoztatás szerint február elején még hatan voltak letartóztatásban, három személy esetében azonban az ügyészség nem tartotta indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását, így megszüntették azt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Schadl György a letartóztatottak között van, ezt korábban – az ügyészség indítványának megfelelően – május 8-ig hosszabbították meg. Azt nem árulták el az rtl.hu kérdésére, hogy ki a másik két fogvatartott. Korábban, amikor hárman voltak rács mögött, akkor rajta kívül a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartották bent.

Február eleje óta egyébként tanúkihallgatások és folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások történtek „További információ az ügyben a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem közölhető” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×