eur:
393.84
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j5) megbeszélést folytat Ben Wallace brit védelmi miniszterrel (b5) a Stefánia Palotában 2022. január 31-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ukrajnai konfliktus: Benkő Tiborral tárgyalt Budapesten a brit védelmi miniszter

Látogatásának célja, hogy megerősítse az Egyesült Királyság európai biztonság iránti elkötelezettségét.

Ben Wallace brit védelmi miniszter hétfőn Budapesten járt és kétoldalú megbeszélést folytatott Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel. A tanácskozás középpontjában az európai biztonság és az Ukrajna határán lévő orosz katonai erők által jelentett folyamatos fenyegetés állt - közölte a Brit Védelmi Minisztérium és a budapesti Brit Nagykövetség.

A múlt heti hágai, brüsszeli és németországi találkozókat követően ez a látogatás lehetőséget adott a NATO-szövetségesek számára, hogy megvitassák, hogyan lehet reagálni az ukrán határon kibontakozó válságra - írták.

"A Magyarországgal fennálló több mint 100 éves, szoros diplomáciai kapcsolatokat ünnepelve nagy megtiszteltetés, hogy ismét találkozhatom védelmi miniszter kollégámmal, Dr. Benkő Tiborral, akivel az aktuális kérdésekről, többek között a NATO-ról, Oroszországról és Európa biztonságáról egyeztetünk. A jelenlegi orosz agresszió csak nagyobb instabilitáshoz, migránsáradathoz és magasabb árakhoz fog vezetni" - idézte a brit tárcavezetőt a közlemény.

Ben Wallace a következő napokban Horvátországba és Szlovéniába látogat.

A miniszterek a budapesti Stefánia Palotában tartott megbeszélésük előtt megkoszorúzták a Hősök terén az Ismeretlen Katona emlékművét. A megbeszélés érintette a NATO mint védelmi szövetség fontosságát, beleértve a magyar parancsnokság alatt álló koszovói KFOR missziót, amelyhez az Egyesült Királyság is hozzájárul.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×