eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Hollik István: a február erős hónap lesz

Pénzről beszélt a politikus.

Februárban sok, az állampolgárok életét megkönnyítő intézkedés lép életbe, "erős hónap lesz ez a magyar emberek számára" - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója videójában. Hollik István arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány gazdasági krízist is okozott szerte Európában. A kormány célja az volt, hogy minél előbb újra növekedési pályára álljon a magyar gazdaság. Azt mondta, hogy, az európai gazdaságok közül a magyar szinte elsőként érte el a járvány előtti kibocsátási szintet, ennek köszönhetően léphetnek életbe a februári intézkedések:

  • a gyermeket nevelő családok februárban kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig
  • megérkezik a teljes tizenharmadik havi nyugdíj az időseknek,
  • nem vonnak személyi jövedelemadót a 25 év alattiak béréből,
  • a minimálbérre és szakmunkás-minimálbérre jogosultak először kapják meg az emelt összegű juttatásukat

Annak érdekében, hogy az infláció se érintse a magyarokat, a kormány üzemanyag- és élelmiszerárstopot is bevezetett - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

"Ezek az intézkedések egyedülállóak Európában, és teljesen világos, hogy segítik a magyar embereket és a magyar családokat. Ezért is megdöbbentő, hogy a baloldal nem támogatta, sőt támadta ezeket a lépéseket. Miniszterelnök-jelöltjük szerint a minimálbérre egyáltalán nincs is szükség, sőt a tizenharmadik havi nyugdíj visszavezetését egyszerűen böszmeségnek nevezte. A baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc pedig a családi adóvisszatérítést nevezte elvetemültnek" - fogalmazott Hollik István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×