eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szmog és köd Miskolcon 2019. február 19-én. Miskolcon folyamatosan romlik a levegő minősége, ezért elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Több magyar városban is veszélyes a szabadban tartózkodni

Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren kell nagyon elővigyázatosnak lenni. Egyelőre nem várható javulás.

A szálló por miatt romlott a levegő minősége az ország több pontján; veszélyes a levegő minősége Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren, és további nyolc település, Ajka, Debrecen, Eger, Hernádszurdok, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya és Vác levegőminősége kapott egészségtelen minősítést – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

További tíz település levegőminősége kifogásolt a levegőhigiénés index alapján.

Hozzátették: a meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható javulás a levegőminőség alakulásában.

A kis méretű aeroszol-részecskék rövid távon, magas koncentrációban többi között légúti tüneteket, szemirritációt, könnyezést okozhatnak, továbbá súlyosbítják a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit, növelik a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát - ismertették.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre.

Javasolják, hogy ők lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban, hordjanak maszkot kültéren, különösen a veszélyes és az egészségtelen minősítést kapott településeken.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×