eur:
390.93
usd:
365.43
bux:
68166.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
The man stops the spread New Omicron coronavirus COVID-19. Stop infections. The threat of a new wave of infection. Little knowledge. Low efficiency of vaccines and acquired immunity
Nyitókép: Andrii Yalanskyi/Getty Images

Újabb gócpont robbant be Magyarországon

Lassan már nem is Budapest a koronavírus-járvány ötödik hullámának a központja itthon.

Budapest, Pest megye és Győr-Moson-Sopron megye a koronavírus elsődleges gócpontjai Magyarországon az elmúlt egy hét esetszámai alapján százezer lakosra vetítve, de Vas és Zala megyében is nagyon berobbant a járvány – írja a Portfolio.

Az ötödik, omikron hullám első gócpontja Budapest volt és továbbra is a fővárosban a második legmagasabb a százezer lakosra vetített heti fertőzöttszám, az első helyen pedig Pest megye áll a csütörtök reggeli adatok szerint. De már nem sokkal "maradnak le" a nyugat-magyarországi megyék sem.

Győr-Moson-Sopron megye már alig marad el Budapesttől és Pest megyétől, az elmúlt 7 napban 100 ezer lakosra vetítve 937 új fertőzöttet regisztráltak, és Vas, valamit Zala megye is közeledik hozzá.

Gyorsul a járvány a nyugat-dunántúli országrészben, a legfertőzöttebb hazai régiók közül Győr-Moson-Sopron megyében 150 százalékkal emelkedett a 7 napos esetszám, Vas megyében pedig háromszorozódott. Budapesten és Pest megyében közben lassult a dinamika.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×