eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd LMP (j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Győzelme esetére egyre több ígéretet tesz a hatpárti ellenzék

Béremeléseket és adócsökkentéseket szeretne az ellenzék hatpárti szövetsége, amely 2021 utolsó hetében sajtótájékoztatókon ismertette a terveit arra az esetre, ha megnyeri 2022-es választásokat.

Az ellenzék egy új közbeszerzési rendszert és egy antikorrupciós szervezetet ígér, valamint csökkentené az alacsonyabb jövedelműek adóját, és emelné a bérüket – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Rendőrök, tűzoltók egészségügyi szakdolgozók, nagyon fontos nemzetstratégiai ágazatokban dolgozók esetében olyan béremelési programot, programokat kell végrehajtani, amelyek elérik azt is, hogy az érintettek elvándorlása Magyarországról megálljon” – fűzte hozzá.

Az ellenzék emelné a családi pótlékot, 50 százalékkal növelné a szociális dolgozók bérét és megszüntetné a lakhatási válságot – közölte Jámbor András képviselőjelölt. „Az önkormányzati és szociális bérlakásokat és bérlakás-felújításokat támogatni fogjuk kormányon uniós és kormányzati pénzekből, illetve létrehozunk egy panel- és bankfelújítási programot, amivel valódi rezsicsökkentést fogunk előidézni, olyat, ami még a bolygónak is jót tesz” – ígérte.

Az ellenzék önálló egészségügyi minisztériumot hozna létre és megemelné a szakdolgozók bérét – tájékoztatott Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, az egységes ellenzéknek az lesz a dolga 2022 áprilisában, Márki-Zay Péter miniszterelnök vezetésével, hogy kormányon elsőként a szolgálati jogviszonyt visszavonja, visszaadva az orvosoknak és egészségügyi dolgoznak azt a szabadságát, amely korábban megvolt. Mindezt úgy, hogy egyébként megőrzi a béremelést, sőt, növeli is annak mértékét, elsősorban a szakdolgozók esetében, akik szavai szerint rendkívüli hátrányban vannak, nemcsak nemzetközi összehasonításban, hanem más nemzetgazdasági ágazati bérekhez képest is.

Az ellenzék a pedagógusoknak is béremelést ígér – jelentette be Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, aki elsőként egy egyszeri, nagyarányú béremelést tart szükségesnek, ami gátat szabhat az elvándorlásnak. A továbbiakban pedig a bérek fokozatos, kiszámítható és tényleges növelésével erősítenék az oktatói pálya vonzerejét, helyreállítva a bérek értékállóságát biztosító garanciát.

A Márki-Zay-kormány visszaállítaná a pedagógusok pótlékainak korábbi rendszerét, csökkentené a leterheltségüket, ingyenessé tenné az első diploma és nyelvvizsga megszerzését, újraállamosítaná az egyetemeket, biztosítaná a tankönyvválasztás szabadságát, új tantervet készíttetne, 18 évre emelné a tankötelezettség korhatárát és tableteket adna a rászoruló diákoknak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×