eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Repkedtek a bírságok a buszsávok szabálytalan használóinak – videó

Több mint 30 járművezetővel szemben intézkedtek két nap alatt a budapesti rendőrök.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. december 9-én és 10-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök 30 járművezetőnek szabtak ki helyszíni bírságot a buszsávban való jogosulatlan haladás miatt, két emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel, egy esetben figyelmeztetéssel éltek. Egy szabálytalan autóst előállítottak, miután adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy be nem fizetett bírságok miatt szabálysértési körözés volt ellene érvényben.

A fentieken kívül a rendőrök az elsőbbségi szabályok megszegése, útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, valamint a záróvonal átlépése miatt hat esetben helyszíni bírságot; tilos jelzésen történő áthaladás miatt pedig egy alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint feljelentettek egy sofőrt, mert forgalomból kivont járművel közlekedett – tájékoztatott a BKK.

Az ellenőrzés az alábbi helyszínekre terjedt ki:

  • II. kerület Szépvölgyi út, Szilágyi Erzsébet fasor,
  • IV. kerület Megyeri út,
  • VI. kerület Andrássy út, Izabella utca, Szondi utca, Vörösmarty utca, Podmaniczky utca, Bajcsy Zsilinszky út,
  • VII. kerület Rákóczi út, Nefelejcs utca, Damjanich utca, Király utca, Nagymező utca,
  • VIII. kerület Üllői út, Kőbányai út,
  • IX. kerület Soroksári út,
  • X. kerület Vajda Péter utca, Vaspálya utca,
  • XI. kerület Bocskai út,
  • XII. kerület Kútvölgyi út,
  • XIII. kerület Váci út, Szent István körút, Dózsa György út,
  • XIV. kerület Kerepesi út.

A közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása érdekében az együttműködő szervezetek a jövőben is végeznek hasonló ellenőrzéseket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×