eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: indulhatnak az utalások a fővárosnak

Az Egészséges Budapest Program keretében idén is jár a több mint 10 milliárd forint a kerületeknek.

A pénz az Emmi rendelkezésére áll, indulhatnak az utalások – fogalmaz Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs, hozzátéve, hogy az igényelt forrásokat rendben megkapja a főváros, valamint az érintett kerületek. A Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár erről a múlt héten egyeztetett Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel.

Mint az a bejegyzésben olvasható, a kormány az Egészséges Budapest Program keretében 2020–2024 között évi 10 milliárd forinttal, összesen 50 milliárddal támogatja a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit. A pénzt a kerületek háziorvosi és szakorvosi rendelők felújítására, építésére, bővítésére, terápiás, diagnosztikai eszközök beszerzésére fordíthatják, vagy olyan, a járvány idején kiemelkedően fontos fejlesztésekre, mint például a telemedicina.

Fürjes Balázs emékeztet, hogy a források elosztására idén is a főpolgármester tett javaslatot, a kormány pedig ennek megfelelően folyósítja a pénzt az érintett kerületeknek.

A cél, az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-szakellátás fejlesztése a budapesti kerületekben. Igényes, jól felszerelt szakrendelők, ahol hatékony a gyógyítás, és méltó körülmények között gyógyulhatnak a budapestiek – emeli ki az államtitkár. „Minden politikai vitán felül álló célok ezek, amelyekben teljes az egyetértés a kormány és a főváros között” – zárja Fürjes Balázs a posztot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×