eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Young female doctor working at her office.
Nyitókép: Likoper/GettyImages

Megérkezik az egészségfejlesztési pénz a fővároshoz

Intenzív tárgyalásokat folytatott Kiss Ambrus és Fürjes Balázs, így a "pénzügyi és adminisztratív akadály elhárult".

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és Kiss Ambrus, általános főpolgármester-helyettes áttekintették a kormányzati Egészséges Budapest Program keretében a kerületi rendelők megújítására, korszerűsítésére és a fővárosi szűrőprogramokra nyújtott 2021-es 10 milliárd forint kormánytámogatás biztosítását, a program végrehajtáshoz szükséges intézkedéseseket – írja a két politikus által közösen jegyzett közlemény.

A 2019-ben hivatalba lépett új városvezetés és a kormány közötti megállapodás jegyében utóbbi az Egészséges Budapest Program keretében 2020–2024 között évi 10 milliárd forinttal – összesen 50 milliárddal támogatja a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit. Idén a megegyezés és támogatásokat biztosító kormányhatározat is megszületett már, utóbbi júliusban, ám a kifizetés nem történt meg.

Fürjes Balázs arról számolt be, hogy a támogatások folyósításhoz minden szükséges döntés megszületett, már csak papírmunka zajlik, ehhez a kerületektől is várnak még adatokat. Megjegyezte,

politikai viták ide vagy oda, ez egy jó program,

szükség van a kerületi rendelők korszerűsítésére

Kiss Ambrus közölte: az elmúlt napok intenzív tárgyalásainak hatására, úgy tűnik, elhárult a pénzügyi és adminisztratív akadály, amely biztosítja az idei 10 milliárd forintot a budapesti egészségügy fejlesztésére. "A kerületi polgármesterektől érkezett tájékoztatás alapján folynak az EMMI-vel az egyeztetések, és a támogatási szerződések megkötése."

Mint írta, arról is megállapodtak Fürjes Balázzsal, hogy figyelemmel követik a szerződéskötési folyamatot a továbbiakban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×