eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Új Covid-osztályokat helyeztek készültségbe

Már nem csak a centrumkórházak fogadják a fertőzött betegeket.

Új szakaszba lépett a kórházak járvány-védekezése. Annyira sok már az új beteg, hogy az eddig kijelölt Covid-osztályok nem elegendőek, ezért Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a hét végén elrendelte: az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket – írja a Népszava.

A könnyű és középsúlyos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell tovább küldeniük. Ezek a javarészt a megyei intézmények, illetve a fővárosban a négy centrumkórház:

  • a Dél-Pesti (egykori Szent László-Szent István),
  • az Észak-Közép-Budai (egykori Szent János),
  • a Szent Imre, illetve
  • a Honvédkórház.

A fővárosi centrumok mellett

  • az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet,
  • a Bajcsy-Zsilinszky és
  • a Pest megyei Flór Ferenc kórház

is részt vesz a legsúlyosabb fertőzöttek ellátásában. Arról, hogy a városi kórházak hány ágyat különítsenek el a könnyű és középsúlyos fertőzöttek ellátására, a centrumkórházak vezetői dönthetnek.

A lap érdeklődésére a szaktárca úgy fogalmazott: „A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a beoltatlanok különösen veszélyben vannak, a betegek számának növekedése miatt a miniszteri utasításnak megfelelően

újabb kórházakat vonnak be a koronavírusos betegek ellátásába.”

Az említett levél rendelkezik arról, hogy a gyerekeket az orvosképzéssel is foglalkozó egyetemi centrumok klinikái, illetve a Heim Pál gyermekkórház, a miskolci megyei, valamint a győri Petz Aladár kórház fogadja – teszi mások mellett hozzá a Népszava.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×