eur:
389.6
usd:
364.18
bux:
68150.15
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Detail on the rear light of a car.
Nyitókép: bizoo_n/Getty Images

Most bárkiből lehet autós újságíró

Pályázatot hirdetett Az Autó című szaklap, kritikai szemléletű teszteket várnak a saját, vagy egy családi, baráti körben fellelhető autóról. A részletekről Szécsényi Gábort főszerkesztőt kérdezte az InfoRádió.

Pályázatot hirdetett Az Autó című szaklap egykori alapító-főszerkesztőjére emlékezve. Surányi Péter a pályáját az Autó-Motor magazin újságírójaként és szerkesztőjeként kezdte, 1993-ban szintén alapító-főszerkesztője volt az Autó2 című lapnak, szerepelt és készítette az Autó2 című tévéműsort a 1990-es években.

Szécsényi Gábor az InfoRádióban elmondta: a pályázat valójában nem Surányi Péter korai, 2020 végén bekövetkezett halálával függ össze, hiszen ez az egész az ő fejéből pattant ki évekkel korábban, úgy gondolva, hogy pályázat útján fel lehetne kutatni olyan fiatal tehetségeket, akik érzik magukban az indíttatást arra, hogy autókat teszteljenek, de végül ez az ő életében már nem valósult meg.

Ami a pályázatot illeti, nem kell új, ma forgalmazott modellről szólnia, a legfontosabb – ahogy a néhai főszerkesztői is tartotta – az írás mindenféle befolyástól, elfogultságtól mentes legyen. További megkötés, hogy a pályázatok wordben készüljenek, 6 ezer leütés terjedelemben, és tartalmazzanak 5-6 nagy felbontású fotót, ami azért is lényeges, mert az első három helyezett írásai megjelennek Az Autó felületein, a fődíjas pedig képviselheti a szerkesztőséget jövőre egy nyugat-európai autóbemutatón.

A pályaműveket 2021. december 20-ig várják azauto@azauto.hu e-mail címre, az eredményhirdetés 2022 januárjában várható. Szécsényi Gábor végül megjegyezte, a nagy felbontású képeket valamilyen fájlküldő rendszerrel várják, elkerülendő a szerkesztőség levelezőrendszerének túlterhelését.

További részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×