INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

személyiségtípusok

játék

lounge

szimuláció

Jól kezeli a váratlan helyzeteket?

Jól kezeli a váratlan helyzeteket?

Infostart

Szakértők állították össze azt az új szimulációt, amelyen a Lounge Group Munkadinamika címet viselő, vállalati kutatásához kapcsolódva most kipróbálhatjuk, hogyan viselkedünk, amikor a világ a feje tetejére áll.

Több tudományos kísérlet óta tudjuk, hogy pusztán a megfigyelés ténye komoly hatással lehet a teljesítményre, ezt nevezzük Hawthorne-effektusnak. A kontroll érzete jelentősen befolyásolhatja a hatékonyságot, otthoni és munkahelyi viselkedésünket egyaránt. Másfél éve a járványhelyzet, illetve a nyomában járó válság szinte egyik napról a másikra alakította át az életünket, beleértve a munkahelyek, cégek működését is. Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy komfortzónánk drasztikus megváltozásával kiesett a kezünkből a kontroll, vagy éppen megnőtt rajtunk, otthonainkban a figyelem: gondoljunk csak bele, hirtelen milyen sokan hallhatták, ahogyan párjuk a nappaliból vezeti üzleti tárgyalásait.

Az Internet Hungary konferencián debütáló szimulációs játék a Lounge Group Munkadinamika kutatásának részeként az olyan különleges helyzetekre adott válaszokat térképezi fel, amelyeket komfortzónánk válsághelyzet alatt történő elhagyásakor tapasztaltunk, ezáltal vizsgálva a lehetséges, kifejezetten egyénre szabott megoldásokat, hogy mind a magánéletünkben, mind a munkahelyünkön, akár cégvezetőként elégedettebbek és hatékonyabbak legyünk. A felmérésből kiderült ugyanis, hogy a legnagyobb problémákat, beleértve a vállalatoknál az ilyen helyzetek által generált mentális, szervezeti, illetve munkahelyi dinamikákat befolyásoló változásokat leginkább a kontroll, az irányítás hirtelen átalakulása okozta.

A Lounge Group Munkadinamika élményközpontjában most izgalmas játékok segítségével szimulál ehhez hasonló helyzeteket. A résztvevők megtudhatják, hogy a személyiségtípusuk alapján hogyan reagálnak, ha kiesik a kezükből az irányítás, ami különösen a cégvezetők szempontjából érdekes. A megváltozott kontrollhelyzetet teremtő és a komfortzóna elhagyására késztető izgalmas játékot a kutatás során első körben 60 vezető beosztású és diplomás résztvevő próbálta ki. A drasztikusan megváltozott szituációkat teremtő élménydús játék – amelyről a videót megnézheted itt – azonban leginkább abban segíthet, hogy hogyan felfedezzük saját személyiségünk határait.

„A szimulációk egyik legfőbb eredménye, hogy az átélt reakciók – frusztráció, csalódottság, feszültség, stressz – már csak egy okozat. A valódi ok, ami ezeket kiváltotta, az a kontroll megváltozása, elveszítése volt, éppen úgy, ahogy például a járványhelyzetben érezhették magukat a cégvezetők” – mondta Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója. Nagy hatással volt a helyzetkezelésre az adott résztvevő személyiségtípusa is. A nagyobb részben felfedező típusú cégvezetők váltak leginkább feszültté egy-egy játékban, amikor megérezték az irányítás elvesztését. Az újító személyiségűek ugyanakkor egyáltalán nem jöttek zavarba a váratlan helyzetben, míg az időbecslés legjobban a csapatjátékos kategóriának sikerült.

A Munkadinamika projekt nyolc személyiségtípus – Felfedező, Csapatjátékos, Különc, Újító, Logikus, Megbízható, Rendszerező, Csupaszív – viselkedését vizsgálja megváltozott kontrollhelyzetben. További részletek: munkadinamika.hu

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018