INFORÁDIÓ
2021. november 28. vasárnap
Stefánia

rászoruló

szolgáltatás

karitatív szervezet

A rászorulók megsegítésére 46 szolgáltató hely létesült

Infostart / MTI

Az elmúlt években 36 településen jött létre segítő hely 9 karitatív szervezet segítségével.

Az elmúlt években 36 településen 46 helyszínen épített szolgáltató központot az országban a rászorulók megsegítésére kilenc karitatív, többnyire egyházi szervezet - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat új logisztikai és szolgáltató központjának átadásán.

Soltész Miklós felidézte, a 2017-ben alakult Karitatív Tanács hat tagszervezete 650-650 millió forint, további három kisebb szervezet 200-200 millió forint támogatást kapott a beruházásokhoz, és valamennyien éltek vele:

felépült az országban tíz nagy és 36 kisebb központ.

Érdemes ilyen célokat kitűzni, megvalósítani, és "megtölteni szeretettel, Krisztus üzenetével" - hangoztatta az államtitkár.

Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy az irgalmasságnak, a szeretetnek "ésszel és gondolkodással" is párosulnia kell, a szociális szférában dolgozóknak, a karitatív munkát végzőknek meg kell tudniuk különböztetni, ki a valóban rászoruló és ki él vissza mások munkájával.

Soltész Miklós azt mondta, a családokon elsősorban az segít, ha munkához juttatják a rászorulókat, ez nagy váltást jelent, aminek az eredménye, hogy ma 800 ezerrel kevesebb szegény van az országban, mint néhány évvel ezelőtt.

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita az új épület megszentelése előtt reményét fejezte ki, hogy az intézmény az egyház kinyújtott karja lesz, és közvetíti a krisztusi szeretetet.

A szakolyi görögkatolikus logisztikai és szolgáltató központ 247 milliós beruházása a magyar kormány és az európai unió 200 millió forintos támogatásával valósult meg.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018