eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Több mint 1000 intelligens lámpát használtak a tűzijátékon

Az augusztus 20-ai tűzijáték megvalósításához 300 kilövési pontot, 40 ezer pirotechnikai effektet, 14 uszályt, 65 pontont, több mint 1000 intelligens lámpát, 400 robotlámpát, 56 projektort és 200 kilométernyi elektromos vezetéket használtak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A műsorban kiemelkedő szerepet kaptak a drónok is, amelyek a fináléban a szent keresztet formázták meg.

Az egyedülálló narráció hat fejezetben mesélte el Magyarország történetét, a zenei aláfestést, amely egy 150 fős nagyzenekar közreműködésével készült el, Telek Norbert zeneszerző álmodta meg - írták.

Úgy fogalmaztak, hogy a Szent István-nap hagyományos ünnepi attrakciója "minden eddiginél nagyobb élményt adott" az országnak, "lélegzetelállító tűzijátékot" lehetett látni.

Több mint 700 ezren követték élőben a mintegy 4,3 kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között elterülő eseményt, teljesen megteltek a rakpartok.

A félórás show volt Európa legnagyobb fény- és tűzijátéka volt, a nézők nagy tapssal fogadták a hangulati elemeket.

A minden eddiginél több érdeklődőt vonzó Szent István-napi programsorozat hozzájárul a fővárosi turizmus fellendítéséhez, több tízezer vállalkozás forgalmához. A rendezvények komoly segítséget jelentenek a válság által sújtott vendéglátóhelyeknek, szálláshelyeknek, zenészeknek - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×