eur:
393.58
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az asszisztens átadja az oltást végző orvosnak az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus elleni vakcináját, mielőtt a második adaggal beoltanak egy nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Szerdai járványadatok: 59 új fertőzött, 3 halálos áldozat

Eddig 27 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 8 ezren már fel is vették azt.

A szerdai adatközlés szerint egy nap alatt 59 újabb koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 731 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 032 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 773 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 29 926 főre csökkent.

Kórházban az előző napinál 5-tel több, már 82 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 2-vel kevesebben, 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 1412-en vannak, a mintavételek száma 6 360 304.

Oltási adatok

A beoltottak száma 5 632 428 fő, közülük 5 462 987 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 5 millió 529 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást.

Eddig 27 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra (7 ezer újabb időpont egy nap alatt) és 8 ezren már fel is vették azt (4 ezer beadott oltás, egy nap alatt duplázódott a szám).

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen arra kérik, hogy vegyék fel az oltást. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×