eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Katonák Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án, ahol ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tartott sajtótájékoztatót. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Idén több mint 54 ezer embert fogtak el a magyar határokon

Eddig már háromszor több embert fogtak el a határon, mint az előző év azonos időszakában.

Az idén eddig már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon, és több mint ötszáz embercsempész ellen indult eljárás – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hozzátette: ez jelenetős növekedés, az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, és csak kétszáz embercsempész ellen indult eljárás. Ez is mutatja, hogy „az embercsempészet egy virágzó üzletág” – fogalmazott –, és továbbra is nagy csoportok tudják megfizetni ezeket a szolgáltatásokat.

Olaszországban is nagy a migrációs nyomás – folytatta –, az pedig újdonság, hogy megtelt migránsokkal a belarusz–litván határszakasz. Hozzátette: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa is ellátogatott Litvániába, és a szokásostól eltérően a határok őrzésére, a belépés előtti ellenőrzésre ösztönözte az országokat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×