eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyarország tortája díj győztese, Fodor Sándor (k), a második Borzi Zsolt (j) és a harmadik helyezett Lakatos Pál (b) mestercukrászok az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: A Magyarország tortája díj győztese, Fodor Sándor (k), a második Borzi Zsolt (j) és a harmadik helyezett Lakatos Pál (b) mestercukrászok az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón. MTI/Szigetváry Zsolt

A Napraforgó lett Magyarország tortája - fotók

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgómag, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.

Idén az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából alversenyt is hirdettek. Erre olyan tortákat vártak, amelyek meghatározó összetevői Magyarország erdeiben, mezein megtalálhatóak. Az erős mezőnyben végül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián Nimród fantázianevű tortája lett a győztes - közölte Selmeczi László.

Szintén Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt. Mint Nándori László zsűrielnök elmondta, az idei döntő nagyon szoros volt, a győztes végül a Beszterce rózsája lett. A hozzáadott cukor nélkül készült tortában a sárgabaracké a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik, és ízében jól harmonizál a dióval és az étcsokoládéval.

A megmérettetésen - amelyet tizedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával - a leginnovatívabb recept különdíját a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda cukrászai, Novák Ádám és Dovalovszky Barbara nyerték a Szeszélyes dió nevű tortával, míg a legjobb, gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért járó különdíjat Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto Cukrászda cukrásza kapta Erdei Nimfa nevű tortájáért.

A győztes tortákat augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában meg lehet majd kóstolni.

Budapest, 2021. augusztus 3.
Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza a Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájával az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza a Magyarország tortája címet elnyert
Napraforgó nevű tortájával. MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón a Szent István-napi kenyeret is bemutatták. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a kétfordulós verseny döntőjében 14 kenyeret - a két kategóriában 7-7 kenyeret - bírált el a szakmai zsűri.

Ennek eredményeként az idei Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett, amely a solymári Hel Pékségben készült. A pékség tulajdonosa Szász Krisztián, a Solymár gyöngyét Varró Zsolt elképzelése alapján készítették. A solymári Hel Pékség tavaly a leginnovatívabb kenyér kategóriában lett győztes - jegyezte meg.

Idén az év innovatív kenyerének a Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyerét választották - tette hozzá Septe József.

A kenyérverseny nyertes kenyereit a Magyar Ízek Utcájában lehet először megkóstolni augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárban.

Budapest, 2021. augusztus 3.
Egy szelet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrászának Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájából az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Egy szelet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrászának Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájából. MTI/Szigetváry Zsolt

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×