eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A felújított Eszterházy tér és az Eszterházy Károly Egyetem épülete Egerben 2019. augusztus 25-én. A Belvárosi terek komplex megújítása című program keretében két épületet és öt közterületet újítanak fel.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Történelmi pillanat előtt az Eszterházy Károly Egyetem

 Az Országgyűlés április 27-i ülésén hozott döntése értelmében augusztus 1-jétől az egyetem fenntartója az Egri Főegyházmegye lesz, az intézmény új neve Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Az intézmény sajtóközleményében kimeli, a fenntartóváltás napját jelentőségéhez méltón kívánják megünnepelni.

Mint írják, az esemény augusztus 1-jén:

  • délelőtt 10 órától hálaadó szentmisével kezdődik a Bazilikában.
  • Ezt követi 11 óra 15 perctől a Domus Universitatis és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem névtáblájának megáldása.
  • Az egyetemi ház és a tábla megáldását követően a Líceum aulájában rövid sajtónyilatkozatot tesz Ternyák Csaba egri érsek, az egyetem nagykancellárja és Pajtókné Tari Ilona rektor.
  • A Líceum udvarán 18 órától díszünnepséggel tiszteleg az intézmény az előtt, hogy a XXI. századi színvonalon működő egyetem visszatér az alapítóhoz. Köszöntőt mond Pajtókné Tari Ilona rektor, Ternyák Csaba érsek és Schanda Tamás miniszterhelyettes (Innovációs és Technológiai Minisztérium).
  • A program koronája a Tolcsvay László zenéjére és Tolcsvay Béla szövegkönyvére készült zenés rockoratórium, a Magyar Mise bemutatója lesz.
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×