eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Új pontrendszert vezet be a rendőrség

Ezeknek a pontoknak viszont örülni lehet majd, sőt, egyenesen gyűjthetők lesznek.

Úgy tűnik a rendőrség is lát fantáziát abban, amit egyes üzletláncok sok éve sikeresen alkalmaznak. Ez nem más, mint a hűségkártya- és pontrendszer. Hamarosan elérhető lesz az a kifejezetten az ORFK számára fejlesztett applikáció, melynek segítségével jutalompontokat gyűjthetnek azok az autósok, akik egy-egy útszakaszon betartják az érvényes sebességhatárokat - írta a vezess.hu.

A várhatóan augusztus első napjaiban induló OBBPoint felhasználói akkor kapnak pontokat, ha szabályosan közlekednek. Állítólag ez lesz a világon az első sebességalapon működő hűségpont-rendszer.

Használata a következő lesz: ha a közlekedő bekapcsolja az okoseszközére letöltött - hamarosan Android- és iOS-változatban is megjelenő - applikációt, akkor az folyamatosan figyeli a jármű sebességét. Ha a vizsgált szakaszon a sofőr nem lépte túl a sebességhatárt, megkapja a jutalompontjait. A szoftver minden szakaszon pontosan tudja, hogy mekkora a megengedett maximális sebesség, ahogy azt is, hogy hol vannak időszakos korlátozások.

Nem tekinti szabálysértésnek az applikáció, ha valaki rövid ideig, például előzéshez az ajánlottnál nagyobb mértékben lépi túl a megengedett maximális sebességet.

Feltéve persze, hogy az előzés befejezése után a sofőr visszalassít a megengedett sebességhatárra.

Egy autón belül két telefonon lesz futtatható a rendszer, úgyhogy használhatja utas (vagy akár gyerek) is.

És hogy mire megy valaki a pontjaival? az OBBPointokat a későbbiekben különböző üzletekben, shopokban és szolgáltatóknál lehet majd beváltani kedvezményre vagy ajándékra.

Mást ajánl az alkalmazás a gyerekeknek: ők a számukra kialakított programban rendőrfigurákat – közlekedési rendőröket, kommandósokat, nyomozókat – építhetnek fel, öltöztethetik őket, speciális eszközökkel szerelhetik fel őket, aszerint, hogy hány pontot sikerült gyűjteniük, azaz hogy azok a felnőttek, akiknek a kocsijában utaztak, mennyire vezettek szabályosan.

További kecsegtető ajándékokat is kilátásba helyeztek a tervezők: szó van arról, hogy a szabályos közlekedéssel elért pontjaik alapján a regisztrált játékosok rendfokozatokat kapjanak, és az azonos rendfokozatúak között a későbbiekben majd külön ajándékokat sorsoljanak ki. Itt már értékes telefont vagy akár egy autót is lehetne majd nyerni.

A rendőrség azért leszögezte: nem kell tartani attól, hogy ha valaki valahol gyorsabban autózik a megengedettnél, akkor az alkalmazás "kukkolása" révén kedvezményre jogosító pontok helyett bírságcsekket kap. Berzai Zsolt, az ORFK titkára azt mondta a vezess.hu szerint, hogy szándék sincs és sem az applikáció, sem maga a rendszer nem alkalmas erre.

A közúti közlekedési előéleti pontrendszer (a büntetőpont-rendszer) egyébként idén 20 éves. Ebben a szabálysértésekért a jogszabályban meghatározott számú pont jár, és aki eléri a 18-at, annak ideiglenesen bevonják a jogosítványát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×