INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

szijjártó péter

gazdaságfejlesztés

újraindítás

operatív törzs

A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrs közelében 2021. július 23-án. Az új hajó 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Az eseményen bemutatták a vízirendészet új egyenruháját is.

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet – képek

Infostart / MTI

A kor követelményeinek megfelelő ruházat része egy különleges mentőmellény is, az új jármű pedig kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használatos.

Prohászka Richárd, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője péntei sajtótájékoztatóján ismertette az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz.

Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

Budapest, 2021. július 23.
A dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön 2021. július 23-án. Az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az eseményen bemutatták a dunai vízirendészet új, 8,5 méter hosszú hajóját.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2021. július 23. A dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön. MTI/Máthé Zoltán

Az alezredes az új hajóról közölte: 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Budapest, 2021. július 23.
A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsnél 2021. július 23-án. Az új hajó 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Az eseményen bemutatták a vízirendészet új egyenruháját is.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2021. július 23. A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsnél. MTI/Máthé Zoltán

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018