eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrs közelében 2021. július 23-án. Az új hajó 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Az eseményen bemutatták a vízirendészet új egyenruháját is.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet – képek

A kor követelményeinek megfelelő ruházat része egy különleges mentőmellény is, az új jármű pedig kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használatos.

Prohászka Richárd, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője péntei sajtótájékoztatóján ismertette az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz.

Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

Budapest, 2021. július 23.
A dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön 2021. július 23-án. Az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az eseményen bemutatták a dunai vízirendészet új, 8,5 méter hosszú hajóját.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2021. július 23. A dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön. MTI/Máthé Zoltán

Az alezredes az új hajóról közölte: 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Budapest, 2021. július 23.
A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsnél 2021. július 23-án. Az új hajó 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Az eseményen bemutatták a vízirendészet új egyenruháját is.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2021. július 23. A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsnél. MTI/Máthé Zoltán
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×