eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Autósok hajtanak fel a Tihanyba induló kompra a szántódi révnél 2017. február 27-én. A mai naptól újra indult a kompközlekedés, amely a Balatonon kialakult vastag jég miatt szünetelt január eleje óta.
Nyitókép: Varga György

Rákapcsoltak a balatoni kompok

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. kompjain július közepéig Szántód és Tihany között.

A jelenlegi adatok alapján augusztus közepéig várhatóan egymillióan veszik majd igénybe a balatoni kompokat – írja a Sonline. A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70–75 százaléka, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár húszezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi, illetve januári teljes havi forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még 7 százalékkal elmaradt a 2019-es, kiemelt év forgalmától, a július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb: júliusban a szállított kerékpárok száma 6,3 százalékos emelkedést mutatott.

Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×