eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Ferencvárosi Önkormányzat

Így fog kinézni a Bakáts tér a felújítás után

Még júliusban elkezdődnek a tervek szerint egy évig tartó munkálatok.

Július 20-án rajtol el a terület átadásával a Bakáts tér felújítása a budapesti IX. kerületben A 20 000 négyzetmétert érintő beruházás a Bakáts tér mellett a Bakáts utcának a tértől Lónyay utcáig tartó szakaszára valamint a Tompa utca Nagykörútig tartó részére is kiterjed - írta a magyarepitok.hu az önkormányzat közleménye alapján.

A jelenleg 225 négyzetméternyi zöldterület közel nyolcszorosára nő, összesen 1730 négyzetméternyi fa és zöldnövény lesz a felújított területen. Az úgynevezett Stockholm-módszerű faültetéssel biztosítják, hogy a fák gyökerei több helyet, levegőt, vizet és tápanyagot kapjanak. Így azok nemcsak tovább élhetnek, hanem nagyobbra is nőhetnek, anélkül, hogy gyökereik felfelé, a burkolatot tönkretéve próbálnának nőni.

Forrás: Ferencvárosi Önkormányzat
Forrás: Ferencvárosi Önkormányzat

Emellett még a mostani 10 db bringatároló helyett 98 újat telepítenek a területre és kényelmesebb helyre kerül a bubi állomás. Kihelyeznek pihenőpadokat, kutyás ivókutat is, a tér közlekedése akadálymentes lesz.

A tér két oldalán csillapított forgalmat vezetnek.

A munkálatok 2021. júliusában kezdődnek és 2022. január közepéig tartanak, ez idő alatt forgalmi változások lesznek a téren és a környező utcákban is.

A kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. és a Vianova 87 Közmű és Útépítő Kft. konzorciuma végzi el bruttó 1,065 milliárd forint értékben a Garten Stúdió tervei alapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×