eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: http://csolnok.duna-mente.hu

Kilátók lepik el a Duna környékét

Ötven helyszín közül nyolcat választottak ki Esztergom és Komárom térségében.

Egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázata nyomán nyolc kilátópont épülhet a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében - mondta el a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Magyarics Gábor tájékoztatása szerint a turizmus és a természetjárás népszerűsítésére összefogó egyesületek ötven lehetséges helyszín közül választották ki a fejlesztendő területeket.

  • Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban emelnek kilátópontokat,
  • Magyarországon a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon jön létre turisztikai attrakció.

A beruházások augusztus 31-ig készülnek el. A helyszínekről nyomtatott térkép és mobiltelefonos applikáció készül, valamint az egyes pontokat kincskereső játékkal is összekapcsolják.

A kilátófejlesztéshez több beruházás is jól illeszkedik a térségben, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek el - közölte a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×