eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jelentős adókedvezményt kapnak a szakképzésben együttműködő vállalatok - a nap hírei

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország egyre jelentősebb szerepet vállal a NATO működésében. Megtámadták a Demokratikus Koalíció aktivistáit a fővárosban. Több mint egymilliárd adag koronavírus-vakcinát adományoz a kevésbé tehetős országoknak a hét vezető ipari hatalom. A nap legfontosabb hírei június 13-án.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország egyre jelentősebb szerepet vállal a NATO működésében. Szijjártó Péter az észak-atlanti szerződés tagállami vezetőinek csúcstalálkozója előtt Brüsszelben elmondta: novemberben Magyarország veszi át a NATO legnagyobb szárazföldi műveletének parancsnokságát Koszovóban. Jövőre ismét Magyarország vezeti a balti államok légtérvédelmét. Hangsúlyozta: az ország – kötelezettségvállalásainak eleget téve – legkésőbb 2024-re költségvetése 2 százalékát fordítja majd védelmi kiadásokra.

Videóban köszönte meg a védőnők munkáját az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós a védőnők napján. úgy fogalmazott: a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügyi dolgozók ezen rétegét. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy a mintegy 5 ezer védőnő a koronavírus-járvány idején az oltópontokon dolgozott.

Jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is – közölte Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár. Az országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat módosításai az új tanévben vagy júliustól léphetnek hatályba. A duális partnerek jelentős mértékű, tanulónként akár havi 250 ezer forint összegű adókedvezményben részesülhetnek.

Több száz milliárd forinttal támogatja a kormány a vállalkozások technológiaváltását – közölte a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. György László kiemelte: az innovációs tárca által meghirdetett Technológiaváltó támogatási program célja a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése, technológiai és szervezeti megújulásának támogatása.

Megtámadták a Demokratikus Koalíció aktivistáit a fővárosban. Nemes Gábor, az ellenzéki párt 16. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje közölte: az önkénteseket két helyszínen érte atrocitás; egyiküket lökdösték, majd vízzel lelocsolták, és mindkettőjük kezéből kitépték a támogatói aláírásgyűjtő-íveket. A DK elítélte a történteket és feljelentést tesz az aktivisták bántalmazása miatt.

A paksi atomerőmű bővítése körüli problémák tisztázására szólította fel a kormányt az LMP. Keresztes László Lóránt társelnök azt is szorgalmazta, hogy a képviselők országgyűlési bizottságban kérdezhessék a szakértőket például arról, hogy az új blokkok alatt aktív törésvonal húzódik, ami földrengésbiztonsági kérdéseket vet fel. Hozzátette: nem tisztázott a nukleáris hulladékok és kiégett fűtőelemek biztonságos elhelyezése sem.

Elrajtolt a folyótisztító és hulladékgyűjtő 2. Tisza-tavi PET Kupa Tiszafüredről. A tizenegy csapat a pillepalackokból maguk által készített pethajókkal Kisköréig evez a Tiszán, közben gyűjti a folyón felgyülemlett hulladékot.

A Balatoni strandok ingyenessé tételét követeli a Demokratikus Koalíció. Kálmán Olga, a párt elnökségi tagja elkeserítőnek nevezte, hogy a mai fiataloknak, gyerekeknek szinte már elképzelhetetlen élmény a balatoni családi nyaralás, mert az egekbe szökő árakat a legtöbb család képtelen kigazdálkodni.

Több mint egymilliárd adag koronavírus-vakcinát adományoz a kevésbé tehetős országoknak a hét vezető ipari hatalom – jelentette be a brit kormányfő. Boris Johnson a G7 csoport angliai csúcstalálkozója után közölte: az oltóanyagok egy részét a Hetek közvetlenül juttatják el a célországokba, illetve emelik a szerényebb jövedelmű államok ellátását koordináló COVAX program finanszírozását.

Az Egyesült Államok nem törekszik konfliktusra Kínával és Oroszországgal – jelentette ki a hét vezető ipari hatalom angliai csúcstalálkozója után az amerikai elnök. Joe Biden, aki szerdán találkozik az orosz államfővel, azt mondta: az orosz-amerikai viszonyrendszer alakulása a továbbiakban attól függ, hogy Moszkva a nemzetközi normákkal összeegyeztethető magatartást tanúsít-e. Hozzátette: Washington ugyanilyen egyértelmű módon készül a kínai-amerikai viszony kezelésére.

Összesen négy díjat nyert Bergendy Péter új filmje Spanyolországban. A fantasy- és horrorfilmeket felvonultató Sombra fesztiválon a Post Mortem című alkotás nyerte a legjobb filmnek adott elismerést, emellett Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, míg Klem Viktor főszereplő a legjobb színész díját vehette át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×