eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
05 June 2021, North Rhine-Westphalia, Meerbusch: A sign congratulates those vaccinated at a drive-in vaccination drive with the words Congratulations! Immune in 28 days!. Nearly 3000 vaccinators get vaccinated in their cars or on foot. Photo: Henning Kaiser/dpa (Photo by Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Henning Kaiser/picture alliance/Getty Images

Percről percre - a koronavírus-járvány szombati hírei

Platóhoz ért az új fertőzöttek száma Magyarországon. Új módszerrel tudják vizsgálni a vírusmutánsokat, drámai videót közöltek arról, ahogy a koronavírus "megeszi" a sejteket. Szerbiánban már gyártják a Szputnyik V-t. (A nyitóképen: "Gratulálunk! Ön 28 nap múlva védett!" felirat köszönti azokat, akik autós oltópontra érkeznek a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában található Meerbuschba június 5-én.)

2021.06.05. 21:29

Eldőlt, karanténba szorulnak-e Kai Havertzék

Az idő a szerencséjük.

2021.06.05. 20:06

A Pfizer oltása a Delta variánssal szemben hatékony antitestből kevesebbet hoz létre

Más törzsekkel összehasonlítva az Indiában felismert Delta variánssal szemben hatékony antitestből nemcsak kevesebb van a Pfizer oltásával immunizáltak vérében, hanem a száma az életkorral, illetve az oltás óta eltelt idővel tovább csökken.

2021.06.05. 19:20

Olasz oltási csúcs

Rekordszámú, 600 ezer embert oltottak be Olaszországban a koronavírus ellen pénteken - közölték a helyi egészségügyi hatóságok szombaton.

Olaszország 37 millióval a második helyen áll Európában a beadott oltások számát tekintve, csak Németország adatai magasabbak. Az olaszokat Franciaország és Spanyolország követi.

2021.06.05. 19:10

Nem jó most Portugáliából hazatérő brit turistának lenni

Faro, 2021. június 5.
Nagy-Britanniába visszatérő turisták sorban állnak a portugáliai Faro repülőterén 2021. június 5-én. Grant Shapps brit közlekedési miniszter két nappal korábban bejelentette, hogy Portugáliából érkezők június 8-tól nem léphetnek be Angliába karanténkötelezettség nélkül, miután Portugáliában az elmúlt időszakban csaknem megkétszereződött a pozitív koronavírus-tesztek aránya.
MTI/EPA/LUSA/Luis Forra
Nagy-Britanniába visszatérő turisták sorban állnak a portugáliai Faro repülőterén 2021. június 5-én. Grant Shapps brit közlekedési miniszter két nappal korábban bejelentette, hogy Portugáliából érkezők június 8-tól nem léphetnek be Angliába karanténkötelezettség nélkül, miután Portugáliában az elmúlt időszakban csaknem megkétszereződött a pozitív koronavírus-tesztek aránya. MTI/EPA/LUSA/Luis Forra

2021.06.05. 18:27

Nem lesz ez normális olimpia a női kardozók vezetője szerint

Érmes reményekkel készülnek a tokiói olimpiára a magyar kardvívók. A női válogatott szövetségi vezetőedzője, Gárdos Gábor egyéniben Márton Annát és Pusztai Lizát is a legjobb nyolc közé várja.

2021.06.05. 17:10

Döntött a rendkívüli jogrendért felelős munkacsoport az önkormányzatok ügyében

Június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek - ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését.

2021.06.05. 14:54

Enyhülés Ukrajnában

Az országban kis mértékben tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra kevesebb mint kétezer új beteget jegyeztek fel, és a halálos áldozatok száma is ismét száz alatti volt.

Szombaton tömeges oltóközpontok nyíltak meg Kijevben, valamint a nyugati országrészben, Lvivben (Lemberg), Ternopilban és Rivnében, a dél-ukrajnai Odesszában, továbbá a keleti országrészben lévő Poltavában. Ezeken a helyeken azok kaphatnak védőoltást, akik előzőleg feliratkoztak a "Gyija" elnevezésű internetes várólistára, és - az előző hétvégéhez hasonlóan - a kínai gyártású Coronavac vakcinát vehetik fel az itt oltásra jelentkezők.

2021.06.05. 13:35

Az elszegényedés is a koronavírus "szövődménye"

A pandémiából fakadó szegénységnek is legalább akkora figyelmet kellene szentelni világszerte, mint a halálozásoknak – sugallja a London School of Economics and Political Science, az Oxfordi Egyetem és a Világbank új kutatása.

2021.06.05. 13:20

Bejelentés: újabb mediterrán országba utazhatnak a védett magyar turisták

Utazás előtt néhány nappal viszont regisztrálni kell!

2021.06.05. 12:45

Argentínában és Szerbiában megkezdődött a Szputnyik V gyártása

Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül tekintette meg, amint a két országban beindul a tömeggyártás. Argentína és Szerbia eleinte a saját szükségleteinek kielégítésére fog előállítani oltóanyagot, a későbbiekben pedig exportál is belőle - tájékoztatott közleményében az orosz vakcinák menedzseléséért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Az RTS belgrádi közszolgálat tévé híradása szerint Szerbiában a Torlak Intézetben kezdődött meg a Szputnyik V tömeggyártása, és várhatóan tíz napon belül már kapnak belőle a szerbiai oltópontok. Az RTS felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbia az első európai ország Oroszországon kívül, ahol gyártják már az orosz Gamaleja Intézet által kifejlesztett vakcinát.

Az argentin Laboratorios Richmond gyógyszergyártó vállalat elnöke pénteken a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumom azt mondta, hogy vállalata a remények szerint az idei év végére százmillió adag Szputnyik V vakcinát állít majd elő. Már épül az országban egy vakcinagyártó vállalat, és miután átadták, évente ötszázmillió adagot fognak gyártani Argentínában.

2021.06.05. 11:56

Balog Zoltán: kettős üzenete lesz a vasárnapi harangzúgásnak

A református egyház zsinatának lelkészi elnöke az InfoRádiónak adott interjújában vázolta elképzelését egy új szemléletű templomturizmusról is.

2021.06.05. 10:35

Kiderült, miért van kórházban Medgyessy Péter

Kórházban ápolják az egykori miniszterelnököt.

2021.06.05. 08:46

Szombati járványadatok: 300 új fertőzött, 24 elhunyt

Ütemesen nő a gyógyultak, csökken a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma. A két dózissal beoltottak száma közelít a négymillióhoz.

2021.06.05. 08:00

Allianz Aréna: 20 százalék

Eldőlt, hány nézőt engednek be a müncheni stadionba a labdarúgó Európa-bajnokságon.

2021.06.05. 07:30

Így fertőzi és eszi meg a sejteket néhány óra alatt a koronavírus - videó

Ausztrál kutatók kifejlesztettek egy módszert, amivel rekord gyorsan tudják mondani, milyen vírusvariánssal van dolguk és az mennyire veszélyes. Egy látványos felvételt is közzétettek a vírus terjedéséről a sejtekben.

2021.06.05. 05:30

Forma–1: újabb helyszínt törölnek az idei naptárból

Esetleg Törökország lehet a beugró.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×